Zoeken
Zoek

BZW Connect

 
Home
Actueel
Agenda
Belangenbehartiging
Over BZW
Lid worden
Ledennet
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

BZW Connect

 BZW Connect

BZW Connect is een online platform waar BZW-leden 24/7 een aanbod of behoefte kunnen uitwisselen. Dit kan betrekking hebben op kennis, personeel en middelen. BZW Connect geeft een extra dimensie aan het BZW-netwerk en voldoet hiermee aan de wens van veel BZW-leden die hierom hebben gevraagd via een ledenraadpleging.

 Aanbod en behoefte

Via BZW Connect kunnen leden op een eenvoudige manier een behoefte aangeven: 'Ik heb als organisatie een vraag die ik met andere leden wil delen'. Of zij plaatsen een aanbod op BZW Connect: 'Ik heb iets te melden dat voor andere leden interessant is (niet zijnde mijn corebusiness)'. Hoe meer leden zich aansluiten, des te beter aanbod en behoeften kunnen worden gematcht.
Behoefte of aanbod kan van alles zijn: het kan gaan over innovatie, personeel, materieel, export, productie, financiering en elk ander onderwerp in de categorieën Kennis - Personeel - Middel. Ook kunnen leden via de categorie BZW Meldpunt wensen en voorstellen kenbaar maken aan het secretariaat en het bestuur van de BZW. 

 Hoe werkt het?

Alle BZW-leden ontvangen om de twee weken op woensdag een mail met het actuele overzicht van aanbod en behoeften én inloggegevens waarmee zij direct naar het portaal www.bzwconnect.nl kunnen gaan. Voordat een onderwerp in de mail verschijnt en daarmee 'live' op het portaal staat, werpt de backoffice van BZW Connect er nog een kritische blik op om zo de kans op respons verder te vergroten. 
Via BZW Connect komen één-op-één verbindingen tussen leden tot stand, maar niet zelden leidt een vraag tot een kleinschalige meet&match sessie van circa 1,5 uur (gefaciliteerd door de backoffice van BZW Connect).

 Profijt voor de hele organisatie

BZW-leden kunnen ook hun andere directie- of stafleden eenvoudig en kosteloos laten deelnemen aan BZW Connect zodat de hele organisatie van het BZW-lid voortaan kan profiteren van het BZW-lidmaatschap.

 Spelregel: geen core business

Uitgangspunt van BZW Connect is dat de inhoud van de behoefte of het aanbod centraal staat. Deelnemende BZW-leden kunnen daar inhoudelijk op reageren. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om BZW Connect als acquisitie-instrument te gebruiken of als ‘plat’ verkoopkanaal. Om dit te voorkomen is een belangrijke spelregel gekoppeld aan het gebruik van BZW Connect: het 'aanbod' dat een BZW-lid plaatst behoort nooit tot de core business van zijn of haar bedrijf.

 Resultaat door verbinding

BZW Connect resulteert in concrete samenwerking tussen leden onderling op lokaal, regionaal of provinciaal niveau; tussen sectoren onderling, maar zeker ook cross-sectoraal. De BZW hoopt op deze wijze bij te dragen aan de realisatie van de individuele bedrijfsstrategieën van haar leden.

 Gratis dienst

BZW Connect werd in 2014 geïntroduceerd. Sinds 2016 is het gebruik van BZW Connect gratis voor BZW-leden. Bijna de helft van alle BZW-organisaties heeft via de tweewekelijkse mail al een of meer keer kennisgemaakt met BZW Connect en het aantal leden dat actief participeert stijgt nog steeds.
 

 Deelnemen? Klik hier!

 Neem direct contact op

 
Rose Ebbers
T. 013-763 0522